Associació de Comerciants i Empresaris de Vila-seca

Associació de Comerciants i Empresaris de Vila-seca

El Govern impulsa Crafts2B, una trobada empresarial per generar oportunitats de negoci i ampliar el mercat del sector artesanal

19 d'octubre de 2023

El Govern per mitjà del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d’Empresa i Treball, impulsa Crafts2B, una trobada empresarial de foment del treball en xarxa que té per objectiu generar oportunitats de negoci i ampliar i diversificar el mercat del sector artesanal català. El secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos i Maduell, acompanyat de la directora del CCAM, Agnès Russiñol i Amat, ha inaugurat avui la jornada pilot d’aquesta iniciativa que vol esdevenir una plataforma per connectar oferta i demanda, i fomentar la cocreació i l’intercanvi de coneixement entre professionals i empreses del sector artesà i d’altres empreses innovadores susceptibles d’incorporar l’artesania en la seva proposta de valor.

En el marc de la trobada, que s’ha celebrat a l’espai Roca Barcelona Gallery, el secretari Albert Castellanos ha explicat que aquesta iniciativa s’emmarca en el Pla d’Acció 2022-2025 del Consorci de Comerç, Artesania i Moda que preveu actuacions específiques per fomentar la competitivitat empresarial del sector artesà. En aquest sentit, Castellanos ha ressaltat que amb Crafts2B “generem un punt de trobada entre indústria i artesania. Ajuntem dos mons que funcionen de manera diferent, però que poden ser complementaris”. “Tenim una indústria que cada vegada més aposta per la personalització dels productes, per generar un vincle entre internacionalització i identitat, i alhora tenim uns consumidors més exigents amb la qualitat i l’estètica dels productes, uns consumidors també més conscienciats amb aspectes vinculats amb la sostenibilitat”, ha destacat el secretari, tot apuntant que "en conjunt, tots aquests factors i valors els ofereix el sector de l’artesania”. Per això, amb Craft2B “ volem generar oportunitats de col·laboració i de negoci entre indústria i empresa artesana, en definitiva, fomentar l’intercanvi de coneixement i la generació de sinergies entre diferents sectors d’activitat econòmica”, ha assenyalat Castellanos. La iniciativa ha comptat amb la col·laboració d’ACCIÓ, l’agència per la competitivitat de l'empresa.

La jornada pilot de “Crafts2B. Innovation Business Crafts" ha reunit a més d’una vintena d’empreses artesanes de diferents disciplines i dimensió empresarial, així com gairebé vint empreses catalanes que destaquen per la seva col·laboració amb l’artesania procedents de diferents sectors d’activitat econòmica: de l’àmbit de la moda i complements, del sector del moble, el tecnològic, nàutic, de l’automoció, el paisatgisme o l’interiorisme. També han assistit a la trobada, que ha comptat amb taules rodones, exposició de casos d’èxit i sessions de “networking”, representants d’entitats i prescriptors vinculats a l’artesania des d’àmbits com la formació i l’educació o del foment empresarial.

Les empreses i professionals del sector artesà que han participat són: Luesma&Vega, Cumella, Trinidad Contreras, VSB Barcelona, Cerabella, Font Design Group, ELIURPI, Nquart, Félix Lozal, Mosaics Martí, Taller Mosaics Artístics, Estudi Ribaudí, Museu Molí Paperer, Grangel Produccions, BCN3D, ALTED, Tresserra Collection, Concha Blanch, Rosa Cortiella, Hachazuela, Nutopia i 40 Plumas.

Les empreses participants a la jornada són: Tous, Bagués Masriera, Roca, Hispano Suiza, Lladró, Castañer, Munich, Sastreria Gimeno Chollet, Cluster Leather, Noumena Group, Marina Barcelona 92, Kave Home, Sullà Studio, Nani Marquina, Aina Barcelona, Petit Comité, Joidart i Blanca Jewels.

Més informació del programa i ponents que han participat en la jornada en aquest enllaç: https://ccam.gencat.cat/ca/arees_actuacio/artesania/serveis-artesania/crafts2b/

Generalitat de Catalunya

Els nostres socis

Mercabar
La vite aesthetics
Óptica Centrovisión
Tintorería Bugaderia Vila-seca
Santiveri Vila-Seca
Auto Marlop
Carregant...
x