Associació de Comerciants i Empresaris de Vila-seca

Associació de Comerciants i Empresaris de Vila-seca

El SOC destina 3,2 milions a un programa de formació professional per cobrir les necessitats de contractació de les empreses

13 de maig de 2023

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha obert una nova convocatòria de subvencions del programa Forma i Insereix. Aquest programa promou la realització d'accions formatives destinades, preferentment, a persones en situació d'atur, per cobrir les necessitats de contractació de les empreses. S’hi destinen 3,2 milions d’euros i es preveu beneficiar unes 1.400 persones.

El programa ‘Forma i Insereix’ comporta, per a la majoria de les persones participants, un compromís de contractació posterior a la formació. Les entitats sol·licitants poden ser empreses, gremis, associacions d’empreses, centres de formació i agrupacions d'entitats, físiques o jurídiques, públiques o privades.

La formació que s’oferirà també podrà ser de Certificat de Professionalitat, de manera que es podran formar perfils que condueixen a habilitacions professionals tals com l’atenció a la dependència, instal·lacions, vigilància de seguretat, conducció de vehicles o socorristes, entre d’altres.

El programa està adreçat preferentment a persones treballadores en situació d’atur, tot i que també poden participar persones treballadores de la mateixa empresa que necessitin una formació específica o de treballadors d’empreses diferents que puguin millorar les seves expectatives laborals. El termini per presentar les sol·licituds finalitza al 31 d'octubre. Poden sol·licitar la subvenció:

  • Les empreses amb centre de treball a Catalunya. S’han de comprometre a la contractació mínima del 40% de l'alumnat. La formació la podran impartir amb mitjans propis o mitjançant la subcontractació d'una entitat de formació acreditada pel SOC.
  • Els gremis i associacions d’empreses, que s'han de comprometre a inserir l'alumnat en les empreses que siguin agremiades o associades amb una contractació mínima del 40% de l'alumnat. La formació la podran impartir amb mitjans propis o mitjançant la subcontractació d'una entitat de formació acreditada pel SOC.
  • Els centres i entitats de formació acreditats pel SOC, que hauran d'actuar com a tramitadores de les necessitats formatives d'empreses que s'hagin compromès a la inserció de l'alumnat format. La inserció laboral mínima haurà de ser del 60% de l'alumnat.

Generalitat de Catalunya

Els nostres socis

Bazar Verge de Montserrat
VINYES DEL TERRER
Centre De Fisioteràpia Vila-Kinè
Coco Bongo
Ca la Núria
Mercabar
Retalls de la Fina
Carregant...
x