Associació de Comerciants i Empresaris de Vila-seca

Associació de Comerciants i Empresaris de Vila-seca

El comerç català celebra el Dia del Comerç de Proximitat amb la capitalitat europea com a objectiu prioritari

13 de maig de 2023

  • Barcelona és la principal candidata a convertir-se en la primera ciutat europea que representi el petit comerç de tot el continent.
  • El Govern constata el seu suport a la candidatura barcelonina amb el vídeo ‘Comerç de Proximitat, petites grans històries’.

Avui, 9 de maig, se celebra el Dia Europeu del Comerç de Proximitat. Una data que el comerç català celebra amb la mirada posada en aconseguir l’objectiu de fer de Barcelona la primera ciutat del continent en ostentar la Capitalitat Europea del Comerç de Proximitat. Amb aquesta fita en l’horitzó, el Govern, que dona suport a la candidatura i s’ha posat a disposició dels seus promotors, ha emès un vídeo de suport al comerç de proximitat.

La peça, titulada ‘Comerç de proximitat. Petites grans històries’ i que es distribuirà per xarxes socials, posa en valor la resiliència del petit comerç català malgrat els sacrificis derivats de la pandèmia de la Covid-19. Així, el vídeo enllaça diferents històries vinculades al petit comerç, destacant així tant el treball conjunt del teixit comercial català com la petjada positiva d’aquests formats en termes d’ocupació, sostenibilitat o generació de riquesa per a l’economia del país.

La Capitalitat Europea del Comerç de Proximitat és una iniciativa de la Fundació Barcelona Comerç i l’associació europea Vitrines d’Europe que el Parlament Europeu va aprovar el passat mes de gener. En paral·lel, els mateixos promotors van presentar la candidatura de Barcelona per ser la primera ciutat del continent en rebre aquest reconeixement. Totes dues propostes compten amb el suport de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, entre d’altres institucions. Es preveu que la cambra d’Estrasburg decideixi quin municipi assumeix la Capitalitat Europea del Comerç de Proximitat el proper mes d’octubre.

Un sector clau

Les possibilitats de la candidatura de Barcelona pivoten fonamentalment en l’enorme protagonisme que té el sector comercial tant en la pròpia ciutat com en el conjunt de Catalunya. Actualment hi ha 92.552 establiments comercials a Catalunya, en un sector que representa gairebé el 12% del PIB de l’economia catalana i aporta un 14% de l’ocupació total del país, majoritàriament femenina (prop del 60%) i indefinida (la temporalitat no supera el 20%).

Generalitat de Catalunya

Els nostres socis

Khalid Multiserveis
Veterinari Can Racó
Sílvia Amador Fotògrafa
Rendiment Psicòlegs
Bazar Verge de Montserrat
Carregant...
x